Hongaarse punt legpatroon

Het Hongaarse punt legpatroon is zeer geliefd. Niet alleen in particuliere woningen zien we deze vloer steeds vaker, maar het legpatroon wordt ook meer toegepast in bedrijfspanden. Niet heel vreemd, want het Hongaarse punt legpatroon zorgt voor een unieke uitstraling van de hele ruimte.

Een Hongaarse punt is een legpatroon waarin een zogenaamde ‘sergeantstreep’ te zien is. Er wordt vaker gedacht dat de Hongaarse punt hetzelfde is als de visgraat. Niets is minder waar. Er zijn wel degelijk verschillen te zien. Op de eerste plaats is het zo dat de visgraat vloer wordt gelegd in een 90 graden hoek. De Hongaarse punt vloer kan worden gelegd in een 45 of een 60 graden hoek.

Daarnaast bestaat de visgraat vloer uit rechte planken en bij de Hongaarse punt is de plank schuin. Juist doordat de planken schuin zijn ontstaat er een punt en deze punt is niet te zien bij de visgraat vloer. De punt waarin de planken eindigen zorgt dan ook voor de naam ‘Hongaarse punt’. Eiken houten vloeren met het Hongaarse punt legpatroon ogen iets speelser dan visgraat vloeren.

Moeilijk te leggen?

Bij het leggen van de houten vloer in het Hongaarse punt patroon is het belangrijk dat de punten goed op elkaar aansluiten. De punten moeten volledig gelijk zijn, ongeacht of deze in een 45 graden hoek worden gelegd of in een hoek van 60 graden. De Hongaarse punt vloeren worden op ambachtelijke wijze gelegd en kunnen worden voorzien van een band en bies. Het leggen van een eiken houten vloer in het Hongaarse punt patroon is niet eenvoudig.

Om een uitmuntend resultaat te krijgen is ervaring wel vereist. Gelukkig hoeft u zich hier geen zorgen om te maken. Beukers Vloeren heeft zich niet alleen gespecialiseerd in het vervaardigen en leveren van eiken houten vloeren. Sinds 1973 zijn wij ook al gespecialiseerd in het leggen van de vloeren in het gewenste patroon. U vloer wordt in Hongaarse punt gelegd door onze beste vakmensen, waardoor u altijd de garantie op een uitstekend resultaat heeft.

Voordelen van een Hongaarse punt?

Een Hongaarse punt eiken houten vloer is prachtig om te zien. Deze vloeren geven iedere ruimte een bijzondere uitstraling. Daarnaast biedt de Hongaarse punt vloer veel voordelen. Wij hebben de belangrijkste voordelen hieronder voor u opgesomd.

Modern en klassiek

Het Hongaarse punt legpatroon past in werkelijk ieder interieur. De vloer kan een klassiek interieur versterken in de uitstraling, maar biedt evengoed een grote meerwaarde aan het moderne interieur. De eiken houten vloer kan in werkelijk iedere ruimte volgens dit patroon worden gelegd voor een mooi eindresultaat.

Aan de ruimte aan te passen

Eiken houten vloeren kunnen in het legpatroon van de Hongaarse punt worden aangepast aan de ruimte. Gaat het om een grotere ruimte? Dan kan er een 60 graden hoek worden aangehouden bij het leggen van het Hongaarse punt patroon. Hierdoor worden de banen breder en ontstaat er een mooi, ruimtelijk en rustgevend effect. Gaat het juist om een wat kleiner oppervlak? Dan kan er in een 45 graden hoek worden gelegd. Hierdoor worden de banen van de vloer smaller en wordt de illusie gecreëerd dat de kamer langer is.

Eindeloos veel afwerkingen

Het Hongaarse punt legpatroon is standaard. Ondanks dat het patroon kan worden gelegd in meerdere formaten blijft het patroon hetzelfde. Dit betekent echter niet dat alle eiken houten vloeren met Hongaarse punt patronen hetzelfde zijn. Er zijn namelijk eindeloos veel verschillende afwerkingen. Wij bewerken de eiken houten vloeren zelf, in onze eigen fabriek, waardoor wij ervoor kunnen zorgen dat de vloer perfect aan uw verwachtingen voldoet. Een verouderde eiken houten vloer kan dus evengoed in een Hongaarse punt patroon worden gelegd als een modern ogende vloer.

Lange levensduur

Het legpatroon van een eiken houten vloer heeft geen effect op de levensduur. De levensduur van eiken houten vloeren met het Hongaarse punt legpatroon is gelijk aan de vloeren van eikenhout die standaard recht zijn gelegd. Dit betekent dat ook de Hongaarse punt vloeren een zeer lange levensduur hebben, zeker wanneer er wordt gezorgd voor het juiste onderhoud. Wij adviseren u hier graag over.

Speelse mogelijkheden

De eiken houten vloeren kunnen worden gelegd met vloerdelen in dezelfde kleur. Het Hongaarse punt patroon krijgt dan een rustige, moderne en harmonieuze uitstraling. Zoekt u naar wat meer speelsheid in de vloer? Dan is dit ook heel goed mogelijk. In dit geval kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de vloerdelen in meerdere kleuren te nemen. U kunt de kleur per baan wisselen, maar ook per halve baan of zelfs per plank. Kleurverschillen maken de vloer speelser en stoerder.

Goed te combineren met vloerverwarming

De eiken houten vloeren van Beukers Vloeren kunnen uitstekend worden gecombineerd met vloerverwarming en –verkoeling. De vloer kan in het Hongaarse punt legpatroon worden verlijmd op de zandcement vloer. Zo kunt u genieten van de uitstraling van een prachtige vloer én van het comfort van vloerverwarming.

 

Kom eens bij ons langs

Wij nodigen u van harte uit om eens bij ons langs te komen. Wij hebben twee showrooms, in Broek op Langedijk en in Naarden, waar u onder meer de Hongaarse punt vloeren kunt bekijken. Wij zijn er om u te informeren en te adviseren. Vanzelfsprekend kunnen wij ook uw persoonlijke wensen met u bespreken op vrijblijvende basis. Bij ons vindt u gegarandeerd de eiken houten vloer die u zoekt, vooral omdat wij de vloeren volledig op maat kunnen maken aan de hand van uw wensen en eisen. Wij kijken uit naar uw komst.

Bezoek één van onze showrooms

Zuiderdel

BEUKERS VLOEREN

Broek op Langedijk adres

BEUKERS VLOEREN

Dulleweg 20

1721 CT Broek op Langedijk

Tel: 0226 – 31 65 44

Fax: 0226 – 31 83 88

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur

zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur

e-mail: info@beukersvloeren.com

Naarden Vesting adres

BEUKERS VLOEREN

Kooltjesbuurt 1

1411 RZ Naarden Vesting

Tel: 035 – 694 29 02

Fax: 035 – 678 35 17

Openingstijden

maandag gesloten

dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur

zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

e-mail: info@beukersvloeren.com