Vloerverwarming eikenhouten vloer

Op de vloerverwarming een houten vloer plaatsen. Kan dat wel? Met grote regelmaat krijgen wij de vraag of het wel veilig is om een nieuwe houten vloer, bijvoorbeeld een eikenhouten vloer, op vloerverwarming te plaatsen. Mensen zijn bang dat de vloerverwarming niet meer effectief is of dat de vloer vlam kan vatten door de vloerverwarming. Wij kunnen u hierin gerust stellen. De combinatie van vloerverwarming met een houten vloer is veilig.

Vloerverwarming is mogelijk

Het is heel goed mogelijk om een houten vloer te combineren met vloerverwarming. Niet alle soorten houten vloeren kunnen worden gecombineerd met vloerverwarming. Als u twijfelt kunt u dit altijd navragen bij uw installateur. Wij kunnen u de garantie bieden dat uw nieuwe (eiken)houten vloer uitstekend kan worden gecombineerd met vloerverwarming zonder dat u te maken krijgt met risico’s. Onze vloeren worden rechtstreeks verlijmd op de zandcement of anhydriet vloer en gaan goed samen met zowel vloerverwarming als -koeling. Dit geldt voor al onze vloeren, dus ook voor onder meer de Hongaarse punt, de molenwiek en de visgraat vloeren. De vloerverwarming kan zowel als hoofd- en als bijverwarming dienen.

In de afgelopen jaren hebben onze vakkundige vloerenleggers al vele houten vloeren naar volle tevredenheid op vloerverwarming gelegd.

Speciale droogruimtes

Het is belangrijk dat een vloer goed is geacclimatiseerd voordat deze op vloerverwarming wordt geplaatst. Wij hebben in onze eigen fabriek speciale droogruimtes. Deze zijn bedoeld om de houten vloerdelen extra te drogen, waarna zij goed geacclimatiseerd aangeleverd kunnen worden op locatie. Aangezien Beukers Vloeren één van de weinige vloeren bedrijven in Nederland is met een eigen fabriek is zij ook één van de weinige bedrijven die de vloerdelen extra terug drogen. Zo kunnen wij altijd de garantie bieden dat de houten vloer goed combineert met de vloerverwarming. Uiteraard kunnen wij u hier altijd meer over vertellen.

Rc-waarde houten vloeren

De Rc-waarde, ook wel warmte weerstand genoemd, van houten vloeren geeft meer inzicht in het rendement. Over het algemeen hebben dikkere vloeren een hogere Rc-waarde. Dit zorgt ervoor dat het rendement omlaag gaat. Het is namelijk zo dat een hogere Rc-waarde zorgt voor meer weerstand. Voor een optimaal rendement is het dus nodig om te kiezen voor een houten vloer met een lage Rc-waarde. Vloerverwarming kan alleen bij houten vloeren met een dikte van maximaal 22mm.

Elk type vloer heeft een Rc-waarde. De Rc-waarde van een houten vloer past prima bij vloerverwarming en –koeling. Daarmee is de combinatie houten vloer en vloerverwarming prima mogelijk. Vanzelfsprekend kunnen wij u uitstekend adviseren wanneer u de houten vloer wilt combineren met vloerverwarming.

Regels voor hout met vloerverwarming

Bij nieuw aangelegde vloerverwarmingssystemen is het van belang dat u het opstook- en afkoelprotocol uitvoert. Hierin staat hoe u de vloerverwarming dient op te stoken en af te laten koelen voor het aanbrengen van de houten vloer. Dit protocol wordt uiteraard door ons verstrekt zodat het zelf dan wel door de aannemer kunt laten uitvoeren. Ook is het van belang om de luchtvochtigheid constant te houden tussen de 50 en 65%; zowel voor de vloer, uw gezondheid en (antieke) muziekinstrumenten is deze relatieve luchtvochtigheid het beste.

Constante warmte

Een houten vloer zal iets trager warm worden dan bijvoorbeeld een plavuizen vloer. Daar en tegen koelt hout ook langzamer af en blijft daardoor langer warmte afgeven. Bij een houten vloer is het van belang dat de vloerverwarming op een constante temperatuur gehouden wordt. Een constante temperatuur van het hout is ook het meest comfortabel voor uw leefklimaat. In de zomer is vloerverwarming niet nodig. Daarom laat u in de lente de temperatuur langzaam teruglopen, in de herfst laat u de temperatuur rustig oplopen en in de winter houdt u deze constant.

Hout en vloerverwarming een prima combinatie

Een houten vloer op vloerverwarming is een prima combinatie van warmte, comfort en een schitterende vloer. Beukers vloeren zorgt met de beste materialen, zijn vakkundige leggers en goede werkvoorbereiding dat uw houten vloer probleemloos op vloerverwarming gelegd kan worden.

Bezoek één van onze showrooms

U bent altijd van harte welkom om één van onze showrooms te bezoeken. Wij hebben twee sfeervolle showrooms ingericht, eentje in Naarden en eentje in Broek op Langedijk. Hier kunt u niet alleen al onze exclusieve vloeren bewonderen, maar hier kunt u zich ook optimaal laten informeren en adviseren over de vele mogelijkheden.

Vanzelfsprekend kunnen wij u hier ook direct meer vertellen over de combinatie van een eikenhouten vloer met vloerverwarming. Wij zien u graag op één van onze locaties.

Zuiderdel

BEUKERS VLOEREN

Broek op Langedijk adres

BEUKERS VLOEREN

Dulleweg 20

1721 CT Broek op Langedijk

Tel: 0226 – 31 65 44

Fax: 0226 – 31 83 88

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur

zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur

e-mail: info@beukersvloeren.com

Naarden Vesting adres

BEUKERS VLOEREN

Kooltjesbuurt 1

1411 RZ Naarden Vesting

Tel: 035 – 694 29 02

Fax: 035 – 678 35 17

Openingstijden

maandag gesloten

dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur

zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

e-mail: info@beukersvloeren.com