Nieuws / BLOG

Rode wijn morsen op de eiken houten vloer voelt als een nachtmerrie. Vanzelfsprekend bent u trots op uw houten vloer en zorgt u er goed voor. Helaas is een ongelukje niet altijd te voorkomen en het morsen van rode wijn op de eiken houten vloer komt vaker voor. Dit hoeft niet direct een ramp te zijn, maar het is wel belangrijk dat u direct actie onderneemt.

Morsen op een eiken houten vloer

Waarschijnlijk zit u direct met de handen in het haar wanneer er iets wordt gemorst op de eiken houten vloer. Dit hoeft niet per definitie rode wijn te zijn. Het kan ook om koffie gaan. Er zijn meer vloeistoffen die snel voor nare vlekken en blijvende plekken zorgen. Het is belangrijk om in dergelijke situaties direct een doek te pakken om de vloeistof zo snel mogelijk van de vloer te halen. Zo kunt u voorkomen dat de rode wijn of andere vloeistof in de vloer trekt.

Is er al een vlek zichtbaar?

Heeft het morsen al voor een nare vlek gezorgd? Dan kunt u deze plek het best behandelen met het product waar de vloer op dat moment mee wordt beschermd. Dit kan bijvoorbeeld een bepaalde olie of een bepaalde wax zijn. Smeer dit over de vlek en poets deze direct weg.

Goede vloerbescherming is een must

Eiken houten vloeren hebben een goede vloerbescherming nodig. Wax, olie of lak zijn producten die een effectieve beschermlaag over de houten vloer leggen. Wanneer de vloerbescherming helemaal in orde is, dan heeft rode wijn geen kans om in direct contact met het hout te komen. Hierdoor worden vlekken tegengegaan. Na verloop van tijd wordt de beschermlaag dunner. Zeker op de plaatsen waar veel gelopen wordt ziet u duidelijk dat de beschermlaag minder van kwaliteit wordt. Het is belangrijk om de beschermlaag met regelmaat bij te werken, zodat het morsen van rode wijn en andere vloeistoffen geen problemen op kan leveren.

Onderhoud van eiken houten vloer

De ene vloer heeft het nodig om eens per half jaar goed te worden onderhouden en bij de andere houten vloer is het nodig om de beschermlaag eens per jaar bij te werken. Hoe vaak er onderhoud aan de vloer nodig is, is onder meer afhankelijk van het gebruik van de vloer. Wanneer u alleen in de avonden thuis bent en u woont alleen, dan is er minder vaak onderhoud nodig dan wanneer u kleine kinderen heeft en er is de hele dag wel iemand thuis die heen en weer loopt.

De mate van onderhoud is dan ook vooral afhankelijk van uw levensstijl. Hoe intensiever de vloer gebruikt wordt, hoe eerder er onderhoud nodig is. Vanzelfsprekend kunnen wij u altijd adviseren, over de mate van onderhoud en over de producten voor het onderhoud. De nodige producten kunnen uiteraard bij ons worden aangeschaft.

Kom eens naar onze showroom

Angst voor het morsen van rode wijn, koffie of andere vloeistoffen op de vloer is zeker geen reden om niet voor een eiken houten vloer te kiezen. Met goed onderhoud kunt u de vloer uitstekend beschermen tegen morsen. Heeft u interesse in een houten vloer? Kom dan eens langs in onze showroom. U kunt ons bezoeken in Naarden en in Broek op Langedijk.