Nieuws / BLOG

U heeft net een eikenhouten vloer gelegd en u bent hier uiteraard erg blij mee. U wilt natuurlijk zo zorgvuldig mogelijk met uw vloer omgaan en voldoende beschermen tegen beschadigingen, zoals lakslijtage. Hoe houdt u uw vloer in perfecte staat en hoe beperkt u zoveel mogelijk slijtage?

Tips om lakslijtage te beperken

Hieronder geven wij u graag 5 tips om lakslijtage op een eikenhouten vloer te beperken.

1. Stofzuig regelmatig

Door regelmatig goed te stofzuigen voorkomt u dat bijvoorbeeld zand, wat u mee naar binnen loopt, op de vloer blijft liggen en uw vloer onnodig beschadigd. Tip: gebruik geen zogenaamde statische stofdoek, deze neemt wel het stof op, maar laat het zand achter op de vloer. En zand is juist de ergste vijand voor de lak.

2. Leg een mat bij de deur

U loopt iedere dag regelmatig van binnen naar buiten en weer terug. Hierdoor neemt u (ongemerkt) veel zand en ander vuil mee naar binnen. Zeker als u kinderen heeft, zult u dit merken. Het gebruik van een mat bij de buitendeuren, zowel binnen als buiten, voorkomt inloop van vuil of zand.

3. Viltdoppen onder stoel- en tafelpoten

Ook het schuiven van stoelen en tafels zijn een grote oorzaak van een beschadigde gelakte vloer. Gelukkig is hier wat aan te doen. Door middel van vilt doppen of een vilt laag onder uw stoel- en tafelpoten, voorkomt u krassen en deuken in en op de vloer. Denkt u er om nooit een piano met wielen zonder bescherming op de vloer te plaatsen.

4. Pas op met hoge hakken

Het dragen van naaldhakken mag dan wel elegant zijn, praktisch op een gelakte vloer is het niet. Wanneer het zooltje van de hak is versleten en u gebruikt deze schoenen binnenshuis, kan de laklaag beschadigen en kunnen zelfs in de hardste houtsoorten putjes ontstaan.

5. Vermijd lekkende bloempotten

Heeft u veel bloemen in huis staan? Loop uw bloempotten dan even na. Bloempotten kunnen namelijk doorlekken/zweten en dit geeft op den duur vlekken. Zet een bloempot in een overpot en plak stukken vilt aan de onderzijde. Bloemisten verkopen vaak ook speciale bloempotschalen.

Houten vloer in topconditie

Is uw houten vloer aan vervanging toe en bent u op zoek naar een nieuwe vloer? Beukers Vloeren is het juiste adres als het gaat om een unieke, eikenhouten vloer. Maatwerk, kwaliteit, service en garantie, zijn de pijlers van ons bedrijf. Laat u inspireren in onze showrooms en neem vrijblijvend contact met ons op.