Eiken houten vloer

De eiken houten vloer heeft een unieke eigenschap. Deze vloer heeft namelijk het vermogen om de gewenste sfeer in iedere woning te verkrijgen. Thuis is natuurlijk dé plek waar u zichzelf kunt zijn en waar u wilt genieten van een sfeer waarin u helemaal tot rust komt. Een eiken houten vloer draagt sterk bij aan het realiseren van deze sfeer. Er zijn namelijk eindeloos veel mogelijkheden op het gebied van kleur en bewerking, waardoor de eiken houten vloer altijd volledig op maat kan worden gemaakt. Beukers Vloeren laat u genieten van een duurzame, hoogwaardige en uiterst sfeervolle eiken houten vloer.

Kleuren van de vloer

Er zijn veel eikenhouten kleuren voor uw vloer beschikbaar. Het hout kan namelijk op verschillende manieren worden bewerkt, waardoor de meest uiteenlopende resultaten kunnen worden bereikt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor naturel, witte of grijze eikenhouten kleuren voor de vloer. Denk aan whitewash en oud grijs. Met de bruine eikenhouten kleuren voor de vloer behoudt de vloer de uitstraling van hout, maar wel in diverse tinten. Houdt u van een donkere eiken houten vloer? Dan zijn er zelfs diverse zwarte eikenhouten vloeren beschikbaar.

Vloerverwarming met eikenhout

U kunt vloerverwarming met eikenhout combineren wanneer u dit wenst. Heeft u al vloerverwarming liggen en wilt u een eiken houten vloer in uw woning? Dan kan de vloerverwarming, mits in goede staat, gewoon blijven liggen. Is er op dit moment in uw woning nog geen vloerverwarming aanwezig, maar wilt u dit direct realiseren nu u een nieuwe eiken houten vloer neemt?

Geen enkel probleem. Het is zo dat diverse soorten hout niet goed geschikt zijn om te combineren met vloerverwarming. Bepaalde houtsoorten geleiden de warmte niet, om een voorbeeld te noemen. Beukers Vloeren biedt u een eiken houten vloer die uitstekend geschikt is voor een combinatie met vloerverwarming.

Herkomst van uw vloer

Het spreekt voor zich dat u wilt weten waar uw nieuwe eiken houten vloer vandaan komt. Bij ons bent u ervan verzekerd dat u een vloer krijgt van duurzaam eikenhout. Al onze vloeren worden vervaardigd van hout dat afkomstig is uit diverse bossen binnen Europa. In de meeste gevallen gaat het om eikenhout dat uit de Jura komt. Dit is een groot gebergte dat precies op de grens tussen Zwitserland en Frankrijk te vinden is. Wij verwerken uitsluitend PEFC en FSC hout.

5 Redenen om voor eikenhout te kiezen

Eigenlijk zijn er eindeloos veel redenen om voor eikenhout te kiezen.

1. Puur natuur

Een eiken houten vloer is duurzaam en natuurlijk. Hout is niet alleen een materiaal dat puur natuurlijk is, maar dat ook erg lang de hoge kwaliteit kan behouden.

2. Sterk karakter

Vloeren van eikenhout hebben een bijzonder sterk karakter. De vloer straalt een bepaalde sfeer uit en door de jaren heen wordt dit eigenlijk alleen maar sterker.

3. Lange levensduur

U kunt rekenen op een zeer lange levensduur van uw eiken houten vloer, zeker wanneer u de vloer goed verzorgt en op de juiste wijze onderhoudt.

4. Hoog comfort

Door de uitstekende afwerking zijn eiken houten vloeren comfortabel voor in huis. U kunt zorgeloos op blote voeten op de vloer lopen. Het voelt aangenaam aan.

5. Altijd maatwerk

Iedere eiken houten vloer is uniek. In onze eigen zagerij maken wij iedere vloer helemaal naar uw wensen. Heeft u dus een rare hoek in uw kamer, geen probleem!

Recent gelegde vloeren

Bekijk hieronder onze recent gelegde vloeren en laat u inspireren!

Onderhoud van de vloer

Het onderhoud van de vloer is heel belangrijk. U wilt zo lang mogelijk van uw eiken houten vloer genieten. Om de levensduur te optimaliseren is een goed onderhoud vereist. Het schoonhouden van de vloer is een belangrijk onderdeel van dit onderhoud. Vuiltjes, zoals zandkorrels, kunnen de vloer beschadigen. Het is raadzaam om enkele keren per week te stofzuigen en regelmatig te dweilen.

Beukers Vloeren biedt u daarnaast reinigings- en onderhoudsproducten voor het onderhouden van uw eiken houten vloer. De afwerklaag van de vloer dient eens in de zoveel jaar vervangen te worden. Hoeveel jaar hier precies tussen zit is niet te zeggen. Dit is voornamelijk afhankelijk van het gebruik van de vloer. Wanneer u slijtageplekken gaat zien, dan is dit een teken dat de eiken houten vloer een nieuwe afwerklaag nodig heeft. Wij adviseren om viltdoppen onder tafel- en stoelpoten te gebruiken. U kunt deze bij ons aanschaffen.

Geen houten vloer is hetzelfde. Het is belangrijk dat het onderhoud goed wordt aangepast op de vloer, zodat u maximaal resultaat uit het onderhoud haalt. Vanzelfsprekend adviseren wij u graag over het voeren van onderhoud aan uw vloer. U kunt alle benodigdheden bij ons aanschaffen tegen een voordelige prijs.

Verschillende legpatronen

Er zijn verschillende legpatronen mogelijk met de vloeren van eikenhout. Niet alleen de kleur bepaalt de uitstraling, maar ook het legpatroon. Het is namelijk dit legpatroon dat zorgt voor een moderne, klassieke of bijvoorbeeld tijdloze uitstraling. Beukers Vloeren realiseert de volgende legpatronen:

Bezoek één van onze showrooms

Zuiderdel

BEUKERS VLOEREN

Broek op Langedijk adres

BEUKERS VLOEREN

Dulleweg 20

1721 CT Broek op Langedijk

Tel: 0226 – 31 65 44

 

Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur

zaterdag van 09.00 tot 16.30 uur

e-mail: info@beukersvloeren.com

Naarden Vesting adres

BEUKERS VLOEREN

Kooltjesbuurt 1

1411 RZ Naarden Vesting

Tel: 035 – 694 29 02

 

Openingstijden

maandag gesloten

dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur

zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

e-mail: info@beukersvloeren.com